De meest gestelde vraag…

De vraag

Hoe is het met je?

Vaak een terloopse vraag als start van een gesprek over iets anders. Een formaliteit bij het ontmoeten van een bekende. Een vraag uit gewoonte waarop je geen antwoord verwacht.

Dezelfde vraag

Dat kan ook anders. Als je mij spreekt zul je vroeg of laat deze vraag van me krijgen:

En hoe gaat het nu met jou?

Het is niet altijd een makkelijke vraag om te beantwoorden. Is je antwoord: ‘ja, goed hoor’ of ‘druk’? Weet je het antwoord meteen of heb je wat tijd nodig om te bedenken hoe het eigenlijk met je gaat? Hoe werkt dat voor jou?

Lastig?

Soms is je aandacht helemaal niet bij jezelf en hoe jij in je vel zit. Soms zijn er zaken die al je aandacht opslokken. Je bent druk met het organiseren van van alles voor iedereen. Je zorgt dat je zoveel mogelijk ‘ballen hoog houdt’. Je probeert te voorkomen dat andere mensen in de problemen komen. Je zorgt dat je kinderen geen last hoeven te hebben van de drukte om jou heen. Je bent allerlei brandjes aan het blussen.

Terwijl je aan het rennen bent kun je het je niet veroorloven te lang bij de vraag stil te blijven staan.

Het doel

Toch vraag ik het je. Neem even de tijd om er antwoord op te geven. Neem even de tijd om te bedenken wat je nodig hebt op dit moment. Hoe sta je ervoor? Hoe zit je in je vel? Wat is je koers? Ben jij tevreden?

Antwoord geven op de vraag maakt dat je weer weet waar je op dit moment in je leven bent. Waar je geweest bent en waar je naar op weg bent.

Mijn vraag aan jou!

En, hoe gaat het met jou?

Wat is jouw antwoord?

Mogelijkheden

Vind je het moeilijk om op die vraag antwoord te geven? Ben je toe aan een momentje rust in je hectische leven? Zien waar je bent beland? Nadenken over hoe dat past? Opnieuw je doelen bepalen? Een alternatieve route uitstippelen?

Ik kan je helpen dat voor elkaar te krijgen. Persoonlijk en coachend via Puur Menselijk of al wandelend met de Wandelworkshop. Je weet me vast te vinden!

1 antwoord
 1. Anouk van Duren
  Anouk van Duren zegt:

  Leuk, ik heb zo’n soort gelijk Blog ooit geschreven. Hierin legde ik de nadruk op ‘ de waarheid of het sociaal wenselijke’.. En is het een aanname die men maakt, dat anderen niet op jouw werkelijke welbevinden zitten te wachten, tenzij deze leuk en goed is, of is het inderdaad een feit dat de helft van de mensen geen raad weet met een antwoord waarin men niet tevreden is.

  Goed stuk wat je geschreven hebt!!

  Groetjes
  Anouk

Reacties zijn gesloten.