Doelen in december

Beste mensen,

Het is weer zo ver. Een heel jaar, 12 maanden, 52 weken, 365 dagen, zo goed als voorbij. De tijd die vliegt. Dag 2011! Op naar 2012. Voor mij is december een tijd om te mijmeren.

Te staren naar een kaarsvlam en te bedenken wat er op mijn pad kwam en welke lessen ik geleerd heb.

kaarsvlam

Welke mooie mensen heb ik om me heen? Welke nieuwe mensen heb ik leren kennen? Wat is mijn thema van het jaar geweest? Welke hoogte-, en dieptepunten had 2011?

Veel vragen waarover ik waarschijnlijk nog vele blogs zou kunnen schrijven. Tegelijkertijd vraag ik me af wat het ertoe doet. Hoe belangrijk is het om terug te kijken op wat was?

Voor mij is het terugkijken een hulpmiddel om te zien waar ik nu ben. De vraag die me bezig houd is:

Waar sta ik nu?

Waar sta ik als ouder?
Waar sta ik als familielid?
Waar sta ik in mijn vriendschappen?
Waar sta ik als professional?
Waar sta ik in mijn leven?

Deze vragen helpen me om mijn doel helder voor ogen te krijgen. Deze vragen helpen me om een pad uit te stippelen voor komend jaar. Deze vragen helpen me om keuzes te maken die me vooruit helpen.

Dat klinkt kinderlijk eenvoudig. Maar kiezen is vreselijk lastig soms, vind je niet?

Het is heerlijk om mensen om me heen te hebben waarmee ik mijn keuzes kan doorspreken. Eén van hen, mijn coach, stelt me dan de vraag: Wat is wat je wilt? En wat moet je daarvoor doen?

Wat

Mijn antwoord is: Meer Maaike zijn door energie en rust bij mijn gezin, vrienden en familie te vinden terwijl ik me focus op mijn talenten binnen mijn beroep.

Wat is jouw antwoord op de vragen:
Wat is wat je wilt? En wat moet je daarvoor doen?

Ik ben benieuwd naar jouw antwoord op deze schijnbaar eenvoudige vragen. Heel veel succes met het bereiken van je doelen!

Alle goeds voor jou en de mensen die je lief hebt voor 2012!

Maaike van Kempen
2012

Heb je zin in SNEEUW? Klik dan HIER