Volgzaam en toch beweging veroorzaken?

Dancing guy on hillEen fragment dat ik maanden geleden zag, kwam ik pas weer tegen.

 

Het raakt me.

 

Het inspireert me om goeie plannen te blijven volgen en stimuleren.

Het helpt me bij het volgen van dingen die goed voelen. Die passen bij wat ik belangrijk vind.Volgzaam op mijn eigen manier.

De eerste in een beweging zal ik niet snel zijn. Dat heb ik wel eens nagestreefd, maar die rol past me toch niet zo fijn. Sommige mensen vinden mij weliswaar een initiatiefnemer…  Maar eigenlijk ben ik dat niet.

Eigenlijk ben ik een volger.

Ik wil eigenlijk ook een volger zijn. Iemand die zorgt dat een nieuwe beweging, een mooi plan voor een meer duurzame, veilige, eerlijke wereld, gesteund wordt en voet aan de grond krijgt. Dat type leiderschap past me beter.

Eerste volger, 100ste volger of laatste volger, dat doet er voor mij niet toe.  Als de beweging maar van de grond komt. Samen.

De ‘dancing guy on hill’ dus…

 

Ik ben een lijstje aan het maken van mijn ‘dancing guys on hill’… In willekeurige volgorde, nog heel erg incompleet en niet voldoende onderbouwd, maar vooruit:

Ouders.nl, Katinka Slump, Ellen EmondsPost – 21, Slimme Handen, John MartinRespecthuisouderkrachtbrede school strijensensoormarjolein meijersraoul heertjedutch training professionals

 

Kun jij een beetje dansen? En wie of wat is jouw ‘dancing guy on hill’?

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.