Hoe krijg je werk gedaan – als je een zelfde concentratieboog hebt als ik?

Ben jij net als ik snel afgeleid? Associatief ingesteld en inspireert het ene je tot het andere? Zoek je voor je het weet informatie online voor een nieuw idee of plan? eggtimer

Verdwaal je in je onbeantwoorde email en kom je niet aan andere dingen toe?

Was je eerst nog bezig met die belangrijke brief en zit je inmiddels dit blog te lezen?

Dat is precies hoe dit blog tot stand is gekomen 😉

De tijd glipt tussen je vingers weg…

Wat helpt mij?

Ik gebruik EggTimer! Mij helpt het om in kleine blokjes tijd me echt te richten op wat nodig is. Soms 5 minuten, soms iets langer. Blokjes van 30 minuten werken voor mij het best. In die tijd doe ik slechts 1 taak. En die doe ik zo goed mogelijk. Als het niet af is, geeft het niet. Maar de tijd die ik er wel aan besteedde is goed besteed.

Zo krijg ik meer gedaan, zeker op de momenten dat dat niet vanzelf gaat.

Zwaarder materieel nodig?

ZZP collega Marjolein heeft aanvullend als tip, installeer software die je helpt niet online te ‘verdwalen’ tijdens het werk. Cold turkey, voor de die-hard-verdwalers. (Zelf heb ik het nog niet aangedurfd ..)

Zo blijven jij en ik makkelijker bij de les!