Pannenkoekjes met vlierbloesem
Ja, een ouderwets plan en eigenlijk heb ik een afspraak om het van de week samen met G. te doen, maar de geur van de bloesem was zo onweerstaanbaar… Het kon niet wachten!
Vanavond hadden we dus vlierbessenpannenkoekjes als toetje!
Wat te doen als je ze ook wilt maken?
Hier het recept!
Grote, schone bloesem plukken
Insectjes eruit schudden en mee naar huis nemen.
Bloesem wassen
Pannenkoekenbeslag maken
Ietsjes extra melk erbij zodat ie wat slapper is.
Zet pan, boter en poedersuiker vast klaar.
Optie a:
Bloesempannenkoekjes
Dompel de bloesem in het beslag
Bak de onderkant tot ook het beslag ook aan de bovenkant droog is.
Leg m op n bordje met poedersuiker.
Optie b:
Pannenkoekjes met bloesem
Pluk de bloesem van de takjes en voeg het bij het beslag
Even roeren
Dan n pannenkoekje bakken zoals je gewend bent.
Bestrooien met poedersuiker
Heb zelf qua jeugdsentiment voorkeur voor versie a.
Zoon vond versie b weer lekkerder :-).
Smaken verschillen!
Eet smakelijk!
Wat leuk om dit recept hier te zien! Mijn moeder (Oostenrijkse van geboorte) maakte elk jaar een paar keer vlierbloesempannenkoekjes, heeeeerlijk! Zij vertelde dat het in haar land heel gewoon is om dit te eten, hier in NL kent men het nauwelijks (meer). Toevallig hebben wij dit afgelopen zaterdag met de hele familie gegeten, wij vinden het het lekkerst met witte basterdsuiker erover (en een lekker glaasje wijn erbij). Jammer dat het zo kort duurt, over een week zijn ze al weer uitgebloeid. Maar dan is het wachten op de vlierbessen over een maandje of 2, lekker om jam van te maken!
P.S. De bloemschermen moeten wel goed gedroogd worden (op een theedoek of zo) voordat ze in beslag worden gedoopt en in de olie gebakken, anders gaat het behoorlijk spetteren.
Groetjes, Cecile
Klinkt heerlijk Cecile!
En ja, ze zijn bijna uitgebloeid helaas.
Van de bessen maak ik ook wel eens sap in mijn sappen. Ook al zo heerlijk!