Wat te doen?

2013-06-19 22.19.29

Als iets steeds weer terug komt. En je maakt je er steeds weer druk om. En je neemt je steeds weer voor dat niet meer te doen. En je neemt je steeds voor het te accepteren. Maar dat lukt steeds niet. Of maar voor even.

Steeds gebeurt er weer iets dat je eraan doet denken. Iets dat je ervaart. Iets dat je hoort van een ander. Iets dat je leest. Zodat je je er toch weer druk om maakt. Zodat je er toch wel iets aan wilt doen.

Dat je dan jezelf weer onderuit voelt glijden. Dat emoties oplaaien en je lichaam gloeit. Dat je hoofd dan overuren draait. Dat je er moe van wordt.

Wat moet je dan, als het loslaten steeds niet lukt?

Nog harder proberen te accepteren en los te laten?
Of toegeven dat je er wel iets mee moet en eigenlijk heel graag wilt?

Poe zeg. Ik ben er nog niet uit. Maar wel aan het twijfelen over het belang van ‘accepteren zoals het is’.

 

Enne, niet reageren hoor, op dit blog. Dat zal me namelijk niet helpen  😉

4 antwoorden
 1. Diana
  Diana zegt:

  Als het iets is dat steeds weer terugoomt en waar je steeds weer van slag van raakt, dan is het iets dat je NIET KUNT accepteren… Dus: aan de slag ermee!!!!

  • Maaike van K
   Maaike van K zegt:

   🙂 haha. Das duidelijk! Moet zeggen dat dat ook mijn neiging is de laatste dagen…. Dank voor je reactie! fijn!

 2. Marlies
  Marlies zegt:

  Niet reageren hoor, dus toch… heb ooit ergens gelezen dat ‘als iets keer op keer terug komt op je pad… het wellicht gebeurt omdat je er nog niet van hebt geleerd’. Iedere keer dat het op je pad komt, heb je een kans om er wat mee te doen. Dit kan leren accepteren betekenen, het leren begrijpen, actie ondernemen, discipline kweken, or whatever je hier van zal moeten doen. Iets wat alleen jij persoonlijk moet leren, iets wat het beste voor jou is… Stel jezelf open en krachtige vragen zonder enig verwijt en wie weet kom je erachter waarom het nog rol speelt in je leven en wat je kunt doen. Succes and a lot of strength met alles:-)

  • Maaike van K
   Maaike van K zegt:

   goeie Marlies! Vragen stellen (ben direct een lijstje aan het maken voor mezelf)… Want ja, ik moet er zeker iets mee. Ben erg benieuwd wat eruit komt 🙂

Reacties zijn gesloten.