Anders is soms onvoorspelbaar, onbegrepen, ongerust, ongezond en onzeker.

Zorgeloos zwanger en trots met een dikke buik rondlopen. Bevallen, kraamtranen en een roze wolk. Paraderen met een kinderwagen en een blozende baby. Met een peuter naar de speeltuin. Je kleuter die zonder zijwieltjes leert fietsen. Naar school. Spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Zelf opa en oma bellen om te vertellen hoe de spreekbeurt ging. Met vrienden hangen bij de skatebaan. En zo stevent het kind langzaam maar zeker op een leven als zelfstandige volwassene af.

Zo wenst iedereen het voor zijn kind.

Helaas is dit niet voor iedere ouder en ieder kind de haalbare route. Niet elke zwangerschap is zorgeloos. Niet elke baby blaakt van gezondheid. Niet elke peuter kan zijn lichaam zo besturen dat het zelfstandig op een wipkip kan. Niet elk kind kan zich zo ontwikkelen dat hij überhaupt ooit zelfstandig op een wipkip kan.

Sommige kinderen worden geboren met een handicap. Of met meerdere handicaps. Sommige kinderen worden geboren met chromosoomafwijkingen en hebben niet de zorgeloze toekomst die je voor hen wenst.

Anke en Rick zijn de ouders van Mika. Mika is inmiddels 7 jaar. Hij is een broer en broertje. Mika geniet van zijn leven. Anke en Rick genieten van hem. Mika zal niet zonder zijwielen leren fietsen.

De ouders, familie en vrienden hebben veel zorgen en verdriet gehad over Mika. Mika heeft een zeldzaam, nog onbeschreven, syndroom. Mika is uniek. Net als ieder kind. Maar dan anders.

Anders is soms onvoorspelbaar, onbegrepen, ongerust, ongezond en onzeker.

Voor ouders, familie en vrienden van kinderen die anders zijn is er een nieuwe plek. Een plek om ervaringen te delen. Een plek om vragen te stellen. Een plek om informatie te vinden. Een plek om samen te zijn.

DeelDeze plek is www.MeerSamenDelen.nl. Het kenmerk van Meersamendelen is dat het nooit af is. MeerSamenDelen is voor en door ouders, familie en vrienden van meervoudig gehandicapte kinderen.

Anke heeft de moedige eerste stap gezet om te delen. Nu zoeken we jou.
– als je een kind in je omgeving hebt dat extra zorg nodig heeft
– als je jouw ervaringen en kennis wilt delen

We zoeken jou ook als je liever eerst wilt lezen en misschien later past wilt delen. Je bent ook welkom als je professional bent en jouw ervaring en kennis wilt toevoegen of vragen wilt stellen.

Ga dus naar www.meersamendelen.nl als je meer samen wilt delen over kinderen met een meervoudige handicap.

MeerSamenDelenl heb ik met veel plezier samen met Anke Vledder ontwikkeld en is vanaf 31 oktober 2013 officieel in de lucht.

 

Voor meer informatie:

Email: anke@meersamendelen.nl
Website: www.MeerSamenDelen.nl
Twitter: @meersamendelen
Facebook: www.facebook.com/groups/meersamendelen