Hoe dood je zinvol de tijd zonder beeldscherm? Lijstje voor mijzelf

Ken je dat, dat je het ziet als het niet past? Dat je echt weg moet en denkt, als ik nu toch 5 minuten over had, dan zou ik echt even die knoop aan die blouse zetten. En straks… als je die 5 minuten over hebt, omdat je bijvoorbeeld al klaar bent voor je afspraak maar als je nu weg gaat te vroeg bent, dan weet je niet meer van dat voornemen…

Ken jij dat?

Nee? Ken je dat niet? Ik helaas wel. Andersom ook trouwens.

Dat ik alle tijd heb en denk… goh, wat zal ik eens voor nuttigs doen? Dat ik ergens weet dat ik nog thee wilde gaan drinken bij iemand, maar wie ook al weer? Dat ik weet dat ik ergens in een krantje iets als een tentoonstelling of voorstelling aangekondigd heb gezien maar niet meer weet wat, waar en wanneer. Dat ik wel ergens zin in heb, maar er toch niks gebeurd. Dan heb ik geen benul en vliegt die tijd me door de vingers…

Smartphone

Vaak verdwaal ik dan in mijn laptop of smartphone…  Soms zinvol… Vaak zinloos… Die prachtige minuten en uren verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Vandaar dit. Een lijstje. Met kleine klusjes die ik wil doen als ik even tijd heb.

Tijd die ik straks heb als ik dit blog af heb, mijn to do lijst klaar is, mijn mailbox leeg is, achterstallig vriendencontact aangehaald heb, de woonkamer gestofzuigd heb, mijn kantoor opgeruimd heb, de boekhouding heb bijgewerkt en als ik dan alle beeldschermen met een tevreden gevoel uit zet.

Mijn lijstje met kleine klusjes die ik kan doen als ik ‘even’ tijd heb en me niet door een beeldscherm wil laten afleiden:20131108_093522

 • Stofzuigerzak legen
 • Op mijn ademhaling letten
 • Beginnetje maken met iets lastigs
 • Bedenken hoe deze dag verschilt van, en lijkt op, de dag dat mijn opa of oma zo oud was als ik nu
 • Byron Katie lessen in gedachten doornemen: love what is
 • Sinterklaaskadootjes inpakken
 • Was sorteren
 • Sokken opvouwen
 • Eeuwige tasjes met spullen voor die en die bij de voordeur alvast naar de auto brengen
 • Dooie vensterbank-vliegen uit het zicht blazen
 • Kaartje sturen en iemand laten weten wat die persoon voor me betekent
 • Op mijn houding letten
 • Proberen mijn hart te voelen kloppen
 • Iemand om me heen rustig bestuderen
 • Wc papier aanvullen
 • Terugdenken aan fijn moment en dat herkauwen
 • Beginnetje maken met de krantenbak/fruitschaal. Zooi beetpakken en opruimen (niet verplaatsen!!)
 • Afspraak met de tandarts/huisarts plannen
 • Nakijken wanneer de hond ontwormd moet worden
 • Nakijken of er nog genoeg hondenvoer is
 • Voorraadkast netjes maken
 • Stukje tuin aanvegen
 • Prikbord bekijken met o zo belangrijke dingen die we vervolgens ophangen en vergeten
 • Planten water. Ook boven….
 • Dat vieze wasmiddelvakje van de wasmachine in een emmertje in de badkamer laten weken
 • Boekenkast van zoon op orde maken
 • Lijstje met spullen die ik heb uitgeleend nalopen
 • Bak met hondenspulletje opruimen
 • Count my blessings

 

 

 

.

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.