Maaiveld – Het Idee voor Strijen waar ik iets mee moet, rendabel of niet!

maaiveld import
Vorig jaar liep ik met een idee en werd teruggefloten door mijn werkgever. Want het idee dat ik als zzp’er had en bij mijn ‘gewone’ werk wilde binnensluizen, werd totaal verkeerd geïnterpreteerd. Verstrengelde belangen, met twee petten op werken, concurrentie zelfs – iets in die hoek. Zo zag ik het zelf niet, maar ik kreeg het plan er niet door. In plaats daarvan zelfs een vervelend nagesprek met een tijd een dito werksfeer als afsluiter.

Meer dan een jaar verder heeft Het Idee een gewijzigde vorm gekregen en ga ik het weer proberen. Niet op een commerciële manier, maar op een eigen, gezamenlijke en creatieve manier.

Ik wil samen met lokale creatieven iets vormgeven en delen.

Om te laten zien dat er in dit dorp meer is dan aardappels, klei en de voorzichtige middelmaat.

En om te zien of Het Idee alleen maar iets in mijn hoofd is of dat het iets is waar ik meer mee moet.

Want ik wil dingen maken, *mooie* dingen maken, of het nou rendabel is of niet. En dan het liefst samen met anderen, waarbij ieder zich van z’n sterkste kant laat zien.

Om zo de wereld een beetje mooier en vriendelijker te maken, hoe naïef of hippieachtig dat ook klinkt.

-import-Strijense

7 antwoorden
 1. Maaike van K
  Maaike van K zegt:

  Leuk hoor, import-strijense!

  Mooie dingen over klei, aardappels en middelmaat. Klinkt goed!

  Ik stem voor!

  Kan ik helpen?

 2. Import-Strijense
  Import-Strijense zegt:

  Beste reageer-mensen, Het Idee krijgt vorm, Het Idee is een Plan geworden. Daarmee wil ik de komende weken wat mensen gaan benaderen en daarna gaat het de wijde wereld in. Inclusief eigen plek op WordPress. Dus binnenkort meer!

 3. Import-Strijense
  Import-Strijense zegt:

  Het Plan is inmiddels uitgegroeid tot een heuse bladformule en eind deze week is daar meer over te lezen op http://www.strnzine.nl. Een korte uitleg van wat STRN gaat worden, kun je er al lezen.

Reacties zijn gesloten.