Weg met meuk, verslavingen en Facebook – Zomeropruiming!

20140703_215651
Het is zomer. Deze zomer is het voor mij tijd om ruimte te maken en oude meuk op te ruimen.

Ik merk dat er dingen zijn die het te vol maken.

Spullen, die ons huis te vol maken, zoals kasten, boeken, spelletjes, spulletjes, doosjes, dingetjes, moeten het veld ruimen.

Maar ook gewoontes, zoals verslavende spelletjes op mijn telefoon, het blijven lezen van nieuwsberichten op allerlei sites, het bekijken van statistieken her en der, het ongeduldig nalopen van meldingen op diverse sociale media. Weg ermee!

Ik heb behoefte aan ruimte. Veel ruimte.

Met wat hulp van Man heb ik besloten om vanaf 26 juli 3 weken helemaal offline te gaan. Geen mail lezen, geen uitzending gemist kijken, geen LinkedIn, Twitter, Instagram en al helemaal niet marktplaatsen. Even niet.

Ik zie uit naar 26 juli en ben benieuwd wat me het brengt. Misschien moet ik afkicken en word ik onuitstaanbaar voor anderen en mezelf. Misschien voel ik me eenzaam en afgesneden van de buitenwereld. Maar eigenlijk stel ik me voor dat ik zeeën van tijd heb, bakken inspiratie krijg, alle dagen dartelend door het leven ga en geniet van elk moment. Een beetje voorpret en fantaseren mag, toch?

Bij die voorpret kwam mijn twijfel over Facebook weer eens bovendrijven. Ik voel me er niet helemaal thuis. Ik voel me, alsof ik een schijnwereld ben terecht gekomen. Een wereld van mooi, lief, aardig en makkelijk. Het is een incompleet plaatje dat we er met elkaar in stand houden. Ik noem het voor het gemak, de Feestboek-cultuur. Ik weet dat die cultuur geen ruimte laat voor het complete plaatje. Daarin tref je immers ook onzekerheden, ziektes, schulden, conflicten, twijfels, vragen, moeite. Die rauwe berichten horen niet op Facebook. De zeldzame keren dat ze er zijn, zorgt de Feestboek-cultuur ervoor dat ze snel en efficiënt naar de achtergrond verdwijnen en alles weer is zoals het was.

Mijn zomeropruiming maakt dat ik ook mijn Facebook-account opruim.

Misschien tijdelijk en kom ik er terug. Misschien niet.

Fijne zomer alvast!