Perfect recept voor Beef Jerky
Beef jerky is goed voor t gemoed. Hierbij ons recept!
Naar de slager voor anderhalve kilo bieflappen. Vraag of hij ze met zijn snijmachine in plakjes van 3 of 4 mm snijdt.
Geen bieflappen? Gebruik ander mager rundvlees voor beef jerky.
Geen bereidwillige slager? Zelf in plakjes snijden kan natuurlijk ook.
Naar huis.
Marinade maken van:
- balsamico-azijn
- honing
- whiskey
- soyasaus
Lapjes er minimaal een nachtje laten weken.
Dan uit de marinade en een droogdep-sandwich maken van keukenpapier, lapje vlees, keukenpapier, lapje vlees etc.
Kruidt de lapjes met
- peper
- zout
- knoflookpoeder of gember of paprikapoeder
Dan in de (droog)oven voor een uur of wat. Kan op 50 graden en ook op 70 graden wordt t heerlijk.
Bovenstaand is na een keer of wat experimenteren ons succesrecept. Er zijn duizend en 1 recepten. Online zijn heel veel recepten voor beef jerky te vinden. Laat je inspireren!
Eetse!
RT @Levenvanhetland: Naar aanleiding van de nieuwsbrief kreeg ik een recept voor #Beef Jerkey toegestuurd, deel ik graag met jullie https:/…