Afkicken van de shampoo? Niet makkelijk, wel de moeite waard!

Juli 2016 stopte ik met het gebruiken van shampoo. Ik ging cold turkey over op de no poo methode. Oftewel geen shampoo meer!

Waarom stoppen met shampoo?

Omdat ik van eenvoud hou. Als het makkelijker kan, dan probeer ik dat graag uit.

Omdat ik een hekel heb aan verspilling. Al die shampoo door het doucheputje. Niet alleen zonde van het geld, ook niet fijn voor het milieu.

Omdat ik het beu was dat mijn haar de eerste dagen na het wassen pluizig was, dan 1 dag goed zat en dan weer gewassen moest worden van de vettigheid.

De eerste periode

Daarom ben ik dus gestopt. De weken erna waren vakantieweken. Gelukkig maar want mn haar werd moddervet. Mijn hoofdhuid moest echt afkicken van de shampoo.

In die eerste maanden heb ik het gewassen met baking soda oftewel bicarbonaat aangelengd water. Steeds een beetje minder poeder op dezelfde hoeveelheid water.

Ik leerde ook hoe fijn het is om je haar uit te spoelen met appelazijn. Het maakte mn haar zacht en glanzend. En het haalde het stugge van de bicarbonaat weg. En geen zorgen, zodra mijn haar droog was, rook ik niet meer naar salade 😉

Inmiddels zijn we dus meer dan een jaar verder. En mijn haar is stabiel.

Dit is mijn huidige no-poo-formule

Dagelijks goed borstelen met zo’n natuurharen borstel. Erg belangrijk, want zo verdeel je het talg en gaat je haar mooi glanzen.

Dagelijks goed uitspoelen onder douche. Eigenlijk alsof je het wast met water. Grondig dus.

Ongeveer eens per week kiep ik zo’n eco conditioner door mijn haar. Tijdens het tandenpoetsen in laten trekken en dan goed uitspoelen.

Mijn haar is niet vet. Valt fijn. En volgens mij zijn mijn krullen mooier dan ooit!

Hoe behandel jij jouw haar?

en dit is de appelazijn en conditioner die ik gebruik

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren