Waterkefir

Waarom ik het drink weet ik niet precies, maar ik ben heel volgzaam op dit vlak en luister naar Erika Teeuwisse en Louisette Blikkenhorst die zeggen dat het goed voor me is.

Ik ben ook kombucha aan het brouwen, maar dat duurt weeeeeeken voor je het kan proeven. Ik ben meer van de snelle hobby’s geloof ik.

Waterkefir dus.

Je begint met kleine, glibberige bonkjes. Die stop je met water en suiker* in een kan. Even doorroeren en dan een paar dadels erbij. Dan laat je het 48 uur staan en giet je het af. Nog wat citroensap erdoor en je hebt een heerlijk drankje.

Ik drink geen icetea, maar denk dat het er iets van weg heeft? Het is fris, als Rivella, niet heel zoet en klokt heerlijk achterover.

* De suiker wordt door de bonkjes opgegeten en omgezet in iets waardoor het gezond is voor je lijf.

Hier is het recept zoals ik het opschreef toen ik de bonkjes van Erika kreeg.