IJs van zelfgemaakte kokosyoghurt

Eigenlijk probeerde ik yoghurt te maken. Heb wat recepten geprobeerd, maar het is steeds niet naar mijn zin. In het begin gebruikte ik santen. Daarmee was de yoghurt wel dik genoeg, maar voelde het zanderig aan.

Nu gebruik ik kokosmelk en is de structuur wel goed, maar loopt het zo van je lepel af. Het is veel te slap. Niet lekker lobbig, zoals je verwacht van yoghurt.

Dus ik experimenteer nog even verder en maak ondertussen, in weer een ander experiment, ijs van de slappe yoghurt.

En dat lukte goed 🙂

Mijn recept van kokosyoghurt:

  • 400ml kokosmelk (ik gebruik die van Aroy-D)
  • 2 probioticapillen (ik gebruik Orthica Orthiflor Original)
  • 2 theelepels agar agar (maar ik ga er volgende x 3 doen)

Warm te kokosmelk op tot lichaamstemperatuur. Mix de inhoud van de pillen en de agar agar en doorheen. Sluit de pot goed af en laat m 24 uur staan. Ik zet m t liefst naast de bouillon die aan het trekken is, zodat er wat extra warmte is voor de pillen om hun werk te doen. Schud af en toe met de pot.

Daarna zet je de pot in de koelkast voor nog eens 24 uur.

De yoghurt (of wat daar voor door moet gaan) is klaar!

IJs maken

Je kunt er vervolgens ijs van maken. Voeg eventueel gehakselde vruchten toe. Zet het in de vriezer en zet direct je timer op 30 minuten. De komende 4, 5 uur zul je elke 30 minuten even naar de vriezer moeten lopen en je yoghurt omroeren. Gaandeweg de tijd wordt ie steeds stijver en krijg je een structuur die heel dicht aan ligt tegen die van roomijs.

Super lekker om direct helemaal op te snoepen!

PS: Kokosyoghurt en dit ijs past in mijn nieuwe gezonde eetpatroon en is ook nog eens 100% plantaardig.